maandag, september 24, 2007

Mét nietjes

Even extra-literair bijbenen en melden dat (tijdens mijn afwezigheid van de voorbije weken) ondermeer de nieuwste nummers van Poëziekrant, Stroom en Digther zijn verschenen.

Poëziekrant nr. 6 (jrg 31-sept 2007) brengt o.a. een interview met Jan-Willem Anker, gedichten van en een terugblik met H.C. Ten Berge, een vertaling van het essay van Charles Simic door Katelijne de Vuyst over Elizabeth Bishop, jazzgedichten van en een interview met Willem M. Roggeman en de gebruikelijke columns en rubrieken. Meer info via deze link.

Stroom nr 26 (jrg 7) publiceert in de rubriek “De Brug” alweer een groot aantal nieuwe gedichten. Daartussenin “Gezelle”, één van mijn Galerij-gedichten. Nog meer poëzie is er van ondermeer Romain John van de Maele (“In memoriam matris”), Frans Boenders en Elvis Peeters. Annmarie Sauer brengt verderop nog een Neva-impressie (‘De witte nachten van St-Petersburg’). Het nieuwste Stroom-nummer is naar goede gewoonte online na te lezen en wel via deze verwijzing (pdf-formaat).
The Maker”, een werk van Hans Vandekerckhove prijkt op het voorplat. Hans Vandekerckhove (een man die al jaren op veel van onze ingehouden gratie mag rekenen) stelt overigens momenteel nog tot en met 21 oktober 2007 ten toon in de Deweer Art Gallery. Da's wat ons betreft een heel concrete hint!

Ook in het nieuwste Digther-nummer (nr. 8/2007-jaargang 2) staan een pak nieuwe gedichten. In Rencontres wijdt Alain Delmotte een mooi stukje aan André Breton. Er is proza van Mark Meekers (Rewind) en er zijn recensies van Frédéric Leroy (over Oblomow in Handzame van Joris Denoo) en Hugo Verstraeten (over Geschreven familie van Michel Bartosik). In de nieuwe rubriek “Wie blogt die blijft” ruimt Digther plaats voor de onvolprezen blogger Martin Pulaski van de HoochieKoochie-skynetblog.
Zeer op zijn plaats ook is de aandacht voor het werk van de Digther-redactieleden Alain Delmotte en Frédéric Leroy die beiden recent door de Provincie West-Vlaanderen voor hun poëzie werden gelauwerd.
Ook nog even zeggen dat Digther mét Nietjes er niet minder compact uitziet. Voor wie Digther nog niet zou kennen: aanvragen dat proefnummer!


Labels: , , ,

2 Comments:

At 24/9/07 10:04 p.m., Anonymous Anoniem said...

wow!!!
Wat leuk dat Martin een rubriek heeft!

 
At 25/9/07 8:12 a.m., Blogger Paul Rigolle said...

Nee, mijn dierbare Sodade, Martin heeft zelf geen nieuwe rubriek in Digther, maar hij is wel de eerste blogger die in de rubriek "Wie blogt die blijft" aan bod komt. Het is de bedoeling dat in elk nieuw Digther-nummer een blogger op vraag van de redactie een bijdrage levert. Met de bedoeling op deze manier "een mooie brug te slaan"!

 

Een reactie posten

<< Home