zondag, februari 19, 2006

Mosterd/Honing

De creatieve duizendpoten van het deeltijds kunstonderwijs hielden gisteren opendeur. En hoe! In het Tielt van al onze plaatsen zetten ze gisteren een unieke uitleendienst op punt. Voor de ronde som van exact één Euro mocht je in de stedelijke academie een werk van de leerlingen ophalen dat je twee maanden lang aan de eigen muur, op de eigen schouw of op de eigen tafels mag laten staan. Bij zo’nblakerend idee staan wij hier al vlug in vuur en vlam (sic!). We konden dus in geen geval achter blijven. Te springen om er aan mee te kunnen doen! Zo staan hier sinds gisteren in de boekenkast twee maanden lang twee mooie cocons (of zeg ik coconnen) van Rita Verbeke die wekelijks helemaal vanuit Wallonië naar Tielt komt gereden om bij Meester – Voor de leeuweriken anders gaan ze dood - Geert Roygens de mosterd (én de honing) uit de gebakken kommetjes te komen halen. Blij dat ze d’er staan, die coconnetjes! En voor één keer zonder aarzelen een verbintenis getekend:

Ik verbind mij ertoe om de ontleende kunstwerken te bewonderen, een geschikte plaats te geven en met respect te behandelen. Ik ga er tevens mee akkoord om de ontleende werken na het verstrijken van de ontleningstermijn terug te geven aan de kunstacademie op zaterdag 29 april 2006...

Twee maanden lang leven wij hier na wat ons niet de minste moeite kost.

Extern:
Stedelijke Kunstacademie Tielt
Dag van het Deeltijds KunstOnderwijs
Voor de leeuweriken...

3 Comments:

At 20/2/06 7:00 p.m., Anonymous Anoniem said...

Na het Haloscan-experiment nu opnieuw even het ouwe 'blogger-comments-systeempje' uittesten... Mét 'moderatie' bovendien!

Om - het spijt me zeer - de eeuwig wauwelende man van laatst met niets dan eigendunk hier voor eens en voorgoed buiten te houden...

 
At 23/2/06 4:44 p.m., Anonymous Anoniem said...

Leuk om je ervaring te lezen. De uitleenbeurs werd zowaar een succes: om en bij de 1000 mensen hebben de academie bezocht, zo'n 230 mensen hebben effectief een of meerdere werken ontleend.
Benieuwd naar de reacties op de dag van de teruggave.

Philippe Vancraeynest

 
At 24/2/06 6:43 a.m., Anonymous Anoniem said...

We zullen er zijn. Met cocon en ander moois!

 

Een reactie posten

<< Home