maandag, september 27, 2010

Melopee-poëzieprijs Editie 2010

Gisteren werd in Laarne de Melopee-poëzieprijs toegekend. De prijs die aan zijn tweede editie toe was, koestert de mooie ambitie om jaarlijks uit alle Vlaamse literaire tijdschriften de 21 beste gedichten naar voor te schuiven. Laureaat gisteren was Marc Tritsmans met het gedicht "Geen aanleg" dat verscheen in "Het liegend konijn".

De 21 genomineerde gedichten over 2009 werden ook dit jaar weer opgenomen in een bloemlezing en zijn van de hand van Willem M. Roggeman, Erwin Mortier, Frans De Peuter, Paul Rigolle, Lies Van Gasse, Benno Barnard, Bernard De Wulf, Roland Jooris, Peter Theuninck, Peter Holvoet-Hanssen, Maarten Embrechts, Johan Wambacq, Johan De Boose, Jan Baeke, Hester Knibbe, Herman Leenders, Herlinda Vekemans, Frédéric Leroy, Eric Spinoy, Anton Korteweg en Marc Tritsmans. Een aardigheidje is dat op dit lijstje niet minder dan 3 redactieleden van het tijdschrift Digther prijken! En wij gelukkig!

De bundel is verkrijgbaar bij de dienst Vrije Tijd & Jeugd in Laarne
Dorpsstraat 2, B – 9270 Laarne t.a.v. Jolien Van de Wiele +32 (9) 365 46 26 / jeugd.cultuur@laarne.be en bij het Poëziecentrum, Vrijdagmarkt 36, 9000 Gent.

Meer info op site van de wedstrijd, op die van jurylid Frank Devos en op de Medelingen-over-blog.


Labels: ,