woensdag, november 23, 2005

Digther is 5!

Het literair tijdschrift Digther bestaat vijf jaar. Een half decennium literaire passie hebben ze daar in de buurt van Diksmuide achter de rug. Die nemen ze hen niet meer af. Om één en ander te vieren en ook om even terug te kijken zorgt de volledige en uitgebreide bemanning van Digther komende zaterdag in het CC 'Kruispunt' te Diksmuide voor een avondje literair geweld van jewelste. Een keurige bloemlezing dichters leest op de feestavond gedichten. In performance- of andere vorm, van zichzelf of van anderen : Alain Delmotte, Diana Freys (leest ook poëzie van redactielid François Vermeulen), Hugo Verstraeten, Frank Decerf, Pieter Verstraeten, Frederik Lucien De Laere, Fransiska Louwagie, Frank Decrits, Groep Regenboog en jawel, ook Paul Rigolle (want in extremis nog opgetrommeld om een poging te doen om de onbeschikbare Joris Denoo te doen vergeten).

Voor de muzikale omlijsting zorgen ondermeer Wim Willaert (Quand La Mer Monte!), Henk Van Daele (Schotse piper) en Brecht Verstraeten (zingt F.G. Lorca).

De presentatie is alweer in handen van de enige én onvolprezen DACD (Danny Decaestecker) en over de regie heerst, zoals het betaamt, als een kleine koning Alain Delmotte.

Tijd en plaats: zaterdag 26 november 2005 om 20.00 u. Schouwburg CC Kruispunt, Maria Doolaeghestraat 2b Diksmuide. De avond is een organisatie van Digther met de promotionele ondersteuning van CC Kruispunt en de Openbare Bibliotheken van Diksmuide, Koekelare, Kortemark, Lo-Reninge en Houthulst (Westbieb). Info en tickets (5 Euro): 051/519156, info@CCKruispunt.be of op de website www.CCKruispunt.be.

Meer informatie over de avond en over Digther zelf is te vinden op de thuisplek van Digther. Op dezelfde plek staat in één van de nevenkamers en in pdf-formaat overigens ook nog het mooie zomernummer na te lezen. .