zaterdag, oktober 29, 2011

Opgeleukt

Hoe grof kun je het maken op de Planeet Amusement? Sinds enkele dagen loopt op Eén een trailertje voor de volgende aflevering van “Vrienden Van de Veire”. Dat gaat ongeveer zo: "Op de vooravond van de Boekenbeurs nodigt Vrienden Van de Veire drie auteurs uit. Koning van de kookboeken Piet Huysentruyt en ook Chris "Wild van Afrika" Dusauchoit en hinkstapspringster Svetlana Bolshakova vertellen over hun boeken..."

Nou moe, auteurs... "Leuke Menschen", dat misschien, maar schrijvers? Wat moeten échte schrijvers als pakweg Erwin Mortier, Yves Petry en auteurs die nog maar net, maar wel heel aardig komen kijken als Jan Vantoortelboom daar van vinden?

En ikzelf, ben ik in deze boekenbeursdagen verontwaardigd bij zo’n reclamespotje? Loop ik rood aan? Noem ik mij geschoffeerd? Ha neen, hoor jongens, alleen… Alleen die schaamte van mij. Die noem ik vandaag lichtjes wijdverbreid en zeer plaatsvervangend. Welke man, welke vrouw, welk productieteam... Wie verantwoordelijk tekent voor zo’n reclameding als dat onding van Van de Veire mogen ze voor mijn part... opleuken tot ze blauw zien!


(In de onuitputtelijke reeks: "Opgeleukt staat netjes")

Extern: vandaag en op alle zenders: "De Boekenbeurs voor Vlaanderen"


Labels: ,