maandag, maart 07, 2011

Zielentemmer

Wat ons hier mooi te wachten staat! Vanaf vanmiddag in de onvolprezen Kunstkamers De Queeste: Yves Velter in concert! Zielentemmer. Een reeks schilderijen en installaties.

"Yves Velter heeft een fascinatie en een aanhoudende nieuwsgierigheid naar het fenomeen ‘mens’. Vanuit een sterke bekommernis om de menselijke conditie in de huidige samenleving, snijdt hij maatschappelijke vraagstukken aan in zijn werk. Dit gebeurt steeds vanuit een verlangen om complexe zaken bespreekbaar te maken en ter discussie te stellen. Het merendeel van zijn werk gaat over de basisbehoefte van de mens om te communiceren, over fundamentele eenzaamheid, onmacht en kwetsbaarheid. Yves Velters’ beelden lijken op indringende wijze duidelijk te maken, dat echte communicatie kostbaar en zeldzaam is."

Eveneens vanaf vandaag: werk van Dorien Plaat. En vanaf 12/3/2011 in de zustergalerij QUEST 21 in Brussel en op het Passa Porta Festival: Marion Bloem.

Meer info: Kunstkamers De Queeste in Abele/Watou. De tentoonstelling loopt van 6 maart tot 3 april 2011. Open: vrijdag en zondag van 14u tot 18u en op afspraak.


Labels: ,