zaterdag, juli 08, 2006

Afgeknot/Het roedel

Er wordt wat afgeknot in deze wereld. Het ene boompje na het andere. Of waarheden nu half of heel zijn doet er niet veel toe als ze maar bekken als een quote die kan tellen. Op de eikenhouten vraag of vrouwen emotioneler zijn dan mannen laat VTV-coach Steven Martens bij Walter Wauters van Sportwereld, uiteraard naar aanleiding van de dames-enkel-finale op Wimbledon, navolgend moois noteren:

Zijn vrouwen emotioneler dan mannen?

,,Altijd geweest; Mannen en vrouwen zijn genetisch anders geprogrammeerd. Mannen zijn krijgers. Daarom kregen ze meer spieren en meer testosteron. Wie meer testosteron heeft, is competitiever ingesteld. Vrouwen hebben het moeilijker met competitie. Ze hebben minder testosteron en zijn emotioneler. Daarom raken ze ook moeilijker over een conflict heen. Desmond Morris zei ooit dat voetbal een surrogaat is voor de stammenoorlog. Dan is tennis een surrogaat voor het duel om de dominantie van het roedel."


Amaai... Steven Martens kent er wat van. Niet alleen rackets liggen hem uitstekend in de handen. Ook om een open deurtje meer of minder zit hij niet verlegen... Testosteron? Stammenoorlog? Het roedel? Een mens raakt zelf benieuwd hoeveel keer hij straks Justine Henin-Hardenne in de enkels van Amélie Mauresmo zal zien bijten.

Vandaag op alle zenders: Grand-slamfinale tennis op Wimbledon: Justine Henin-Hardenne versus Amélie Mauresmo.

Extern:
Steven Martens op Sportwereld.be: Henin controleert emoties beter dan Amélie Mauresmo. En wat ons betreft kunnen we – alweer Waals tot in onze meest belgische gedachten – kort en bondig zijn: Natuurlijk haalt ze hem, die Grand Slam!

Update (18:34): Enfin ... volgend jaar dan toch...

3 Comments:

At 8/7/06 9:52 a.m., Anonymous Anoniem said...

Dat Justine straks wint, dat is pas een open deurtje, in straight sets bovendien. Ik ben dol op het tennisspel van Justine, dat weet je ondertussen, Paul. Ze schildert met haar racket, het is kunst. Ook iemand als John McEnroe steekt zijn waardering voor het beste Waalse exportproduct niet onder stoelen of banken.

 
At 8/7/06 11:10 a.m., Anonymous Anoniem said...

En van veel van wat 'Big Mouth' zegt kunnen we ook hier alleen maar rechtop gaan staan...

 
At 8/7/06 6:37 p.m., Anonymous Anoniem said...

Update: Zo zie je dan maar weer dat ook elke tennismatch ook nog eerst moet worden gespeeld... Henin was niet subliem vandaag en dat was net niet voldoende... Die grote Grand Slam zal pas voor volgend jaar zijn...

 

Een reactie posten

<< Home