maandag, januari 16, 2006

Oude egels

Het is de voorbije dagen wat stil geweest op deze blogbladzijden. Een slecht teken hoeft dat niet te zijn. Al te vroege interpretaties zijn hier volkomen uit den boze. Want een mens blijft bezig. Er is nog veel dat moet in deze contreien… Dossiers en dingen. Een vzw opdoeken. Ordinaire spammers bannen. Een verhaal verlengen. Wim Helsen tutoyeren. Een droom beheren (of begeren)… Ook vanmorgen houden we het naar aanleiding van de Gedichtendag die komt, beperkt tot wat extra-sportieve mededelingen. Onder het motto “We trainen in Calpe en we staan nu al scherp in dat gloednieuwe groene truitje dat niet op zal vallen in het gras... Als we vallen...”.

Straks alweer een nieuwe gedichtendag dus! Het is een mooie traditie geworden die we al niet meer zouden willen missen maar elk jaar lijkt die ene dag ons nog wat meer te zwichten onder de zwaarte van al die accenten die hij wordt opgekleefd. Niet helemaal goed bezig vind ik, neen... Er zijn op een jaar niet één maar honderd gedichtendagen. Dat lijkt steeds meer te worden vergeten. Niettemin kunnen ook wij hier op donderdag 26 januari 2006 niet achter blijven! Meer nog, we verdelen ons en maken ons - terwijl anderen al dan niet glarieogend na het optrommelen van hun diep-gelovige supporters al de eindmeet zullen hebben bereikt - op voor een poëtisch traject waar men kan versteld van staan. Tielt-Antwerpen-Tielt, het lijkt een wielerklassieker. En dat is het nog geweest ook. Maar, al mag hij dan niet meer bestaan, wij rijden hem wel! Met proviand en ademnood, met broodjes tonijn en met een handvol gedichten die, zoals het hoort, af en toe bekken als oude egels. Nog meer info vind je hieronder in de berichten “Gedichtendag 2006” en “Beeldrijk”.

Extern:
Gedichtendag 2006
Gedichtendag – activiteiten Vlaanderen:

(In de reeks: “Van oude egels en dingen die voorbijgaan”)

4 Comments:

At 20/2/06 6:44 p.m., Anonymous Anoniem said...

Ademnood..ja. Broodje tonijn..omgekeerd mag ook. Helaas zijn we er niet...aandeelhouders opvrijen in Palma. Niet jaloers zijn..shit happens.


Origineel gepost: Jobe | 01.16.06 - 9:14 pm |

 
At 20/2/06 6:45 p.m., Anonymous Anoniem said...

Raadsel :

Ah, Arcamim, zonder dat je het weet ben je de trefplaats tussen het bewegende en het digitale.


Origineel gepost: Enigma | 01.22.06 - 9:23 am | #

 
At 20/2/06 6:45 p.m., Anonymous Anoniem said...

en wie weet, de magier ook..?


Origineel gepost: Enigma | 01.22.06 - 9:24 am |

 
At 20/2/06 6:46 p.m., Anonymous Anoniem said...

Zelf uit Tielt afkomstig. Er wel wefggegaan in 1971.

By the way J. De Boever( winnaar Tielt - A'pen - Tielt in de zestiger jaren) is verre familie van mij.Komt uit Wontergem.


Origineel gepost: bernard | 01.22.06 - 4:59 pm | #

 

Een reactie posten

<< Home