maandag, mei 02, 2005

Flarden

Pas begonnen in 'Het onverwachte antwoord' van Patricia de Martelaere en er, sterker dan onszelf, al meteen hele flarden uit opgeschreven!

Zoals:

"Ook Esther zit en kijkt. Ze wacht op het moment waarop het gezicht loskomt, als de postzegel van een brief die ligt te weken. Het komt altijd los, bij de een al wat sneller dan bij de ander. Het zijn deze gezichten die ze verzamelt, de rest gaat haar niet aan. Het gaat om het moment waarop een gezicht een masker wordt, harder en onbeweeglijker dan zichzelf, echter dan zichzelf. Of het moment waarop de blik overgaat in een landschap, diep, wijd, maar onpersoonlijk..."

Pag. 6 - Het onverwachte antwoord - Patricia de Martelaere - Uitg. Meulenhoff

En nog:

"En dan, natuurlijk, vertellen ze haar hun hele leven, van kindertijd tot ongelukkig huwelijk, van bed tot bed, verlangen tot ontgoocheling, en dat allemaal in de hoop dat het iets zal veranderen, dat Esther hier en daar een lijn zal aanpassen, dat ze de kin zal scherper maken en de neus minder lang. Ze hopen dat ze het portret zal maken van iemand zoals die is wanneer hij wordt bemind, dat ze dus alles zal tekenen wat er niet is, en dat het er toch zal zijn."

Pag. 8 - Het onverwachte antwoord - Patricia de Martelaere - Uitg. Meulenhoff

Update (Di 3/05/2005 - 07.50):
En toch ging gisterenavond laat de Libris-literatuurprijs dan toch nog naar Willem Jan Otten. Straf! Mijn gelukwensen aan Specht en zoon!

1 Comments:

At 12/5/05 8:31 p.m., Blogger pascal digital said...

ja straf hé, die PdM! heb het ademloos en met stijgende verbazing gelezen
Roland Barthes in romanvorm

 

Een reactie posten

<< Home