zondag, februari 08, 2009

Dag van het woord 2009

Even tussendoor een volwaardig jui-bericht. Gisteren was ik in het Harelbeke van al mijn plaatsen. Daar had ik een heel mooie reden toe. Tijdens de 30° editie van de Dag van het Woord werd mij na wat ereplaatsen in het verleden nu voor één keer niet de wisselbokaal van de E3-prijs maar wel helemaal de poëzieprijs van de Stad toegekend. Mooi van de jury (bestaande uit Willy Spillebeen, Herman Leenders & Maarten Depourcq) en mooi van Harelbeke dat elk jaar weer voor de nodige fondsen en voor dingen zorgt als daar zijn infrastructuur, rode wijn en woordvaardige meisjes van de academie. Ouwe gabber Frank Pollet die toen wij er aan kwamen zowaar al een volle dag in Harelbeke poëtisch actief bleek, zorgde met "Onverwachte plekken" voor het nodige animo vooraf. Uiteindelijk waren er hoofdprijzen voor deze jongen, gevolgd door Digther-partner in crime Frédéric Leroy, Tom Van Cleemput en Mark Meekers. Bij de jongeren, en daar is het in Harelbeke ooit echt wel om begonnen, was de hoofdprijs alweer voor Lies Van Gasse. Prijzen 2 t.e.m. 5 gingen naar Laura Tack, Charlene Winne, Jan Aelberts en Emilie Dewitte.
Als naar jaarlijkse gewoonte werden ook dit jaar alle winnende gedichten opgenomen in een bloemlezing ('Laat ons taal vervangen') verkrijgbaar op dit adres.

Nog tot slot deze zachte overtuiging die de plaatselijke correspondent in een bui van oplettendheid ongetwijfeld uit de mond van het grote occasionele prijsbeest zal hebben genoteerd:
"Winnen is nodeloos tenzij het gebeurt van mensen waarvoor je meer dan gewone waardering hebt!"


Labels: , , , ,

1 Comments:

At 12/2/09 9:51 a.m., Anonymous Anoniem said...

Mooi, Paul, proficiat!

 

Een reactie posten

<< Home