vrijdag, december 07, 2007

Vers l'Avenir

Factory#2 is een feit! Na de eerste aflevering met Philippe Van Snick, Pieter Vermeersch en Saskia de Coster is er nu Vers l’Avenir. Sven Augustijnen & Koen Peeters en Jacques Charlier vormen/maken/smeden het verband:

Eind jaren 1980 kocht schrijver Koen Peeters op een Brusselse rommelmarkt een stapel kartons. Het was een vreemde verzameling van zowat honderd bescheiden schilderijtjes van verschillende formaten. In plakkaatverf, soms haastig geschilderd, en op de achterzijde de logo’s van Solo, Dreft en Union Match. De zondagsschilder, een zekere Robert Marchand, had in zijn thema’s een duidelijke voorkeur voor onze voormalige kolonie, de haven van Brussel, oude Belgische reclame en het koningshuis. Wat te denken van een Lumumba die saxofoon speelt voor het Koninklijk Paleis? Deze schilder had een zoet-naïeve, soms ironische fantasie.

In de krant plaatste Koen Peeters toen een zoekertje: wie kent deze schilder? Maar hij kreeg geen enkele reactie, en vergat de verzameling in zijn kelder. Onlangs was beeldend kunstenaar Sven Augustijnen bij hem op bezoek. Augustijnen gaat nu op zoek naar het verhaal achter deze schilderijen. Het resultaat hiervan en wat dit met het werk van Jacques Charlier te maken heeft kunt u komen ontdekken op maandag 17 december. ’s Avonds zijn Charlier, Augustijnen en Peeters te gast in Strombeek. U bent hartelijk uitgenodigd. Van dinsdag 18 tot vrijdag 21 december loopt ook een kleine, bijzondere tentoonstelling over deze unieke artistieke ontmoeting.


Toonmoment
maandag17 december 2007 | 20.30 uur – gratis
ccStrombeek | Gemeenteplein 1853 Grimbergen (Strombeek-Bever)

whitecube|musicapovera | safety matches | fanfare kimbanguiste | l’histoire belge |web Sven Augustijnen & Koen Peeters, Jacques Charlier |www.tegenlicht.org

GalerieFortlaan 17 en DWB stellen de dvd/cd1979 Desperados music van Jacques Charliervoor. Die wordt ook te koop aangeboden aan 25 euro. Voor een gesigneerde editie(op 20 exemplaren) betaalt u 95 euro. Meer info: Jacques Charlier,GalerieFortlaan 17 en DWB.

Labels: , ,