vrijdag, maart 03, 2006

Uitgeteld

We’re on your site”... De kreet waaronder Webstats4u op menige website de tel pleegt bij te houden heb ik altijd al één van de betere, of toch één van de minst flauwe slogans uit het Web- en Loglandschap gevonden. Niets kwaads over de vlag maar over het vlaggenschip zelf ben ik de voorbije maanden heel wat minder te spreken. U zult met mij wellicht al hebben gemerkt dat er sinds een aantal weken bij het openen van deze Arcadische gewesten bij tijd en wijlen ook van die hoogst-ergerlijke reclame-pop-ups en bannertjes komen opduiken. Het duurde al te lang voor ik er echt iets ging aan doen maar nu is het wel geweest. Voor die irritante pop-up-techneuterie tekent immers ons aller we’re on your site - Webstats4u - tellergeval. Ik had het al veel vroeger kunnen weten als ik ook de kleine lettertjes had gelezen. In elk geval brengt onderstaand bericht late verheldering voor wie ze maar wil hebben:

31 oktober 2005 pop-ups ilead.itrack.it

In juli 2005 heeft Nedstat de gratis Nedstat Basic teller verkocht aan AdPepper. De gratis teller opereert sinds die tijd onder de naam webstats4U.

Sinds enkele weken verschijnen bij de websites die gebruik maken van de teller op onregelmatige tijden popups van de website ilead.itrack.it. Nedstat heeft toegegeven dat deze popups worden gegenereerd door de gratis teller (maar vergat gemakshalve dat aan zijn klanten te melden bij de overgang naar de nieuwe teller).

Als jouw website gebruik maakt van de voormalige Nedstat Basic teller of de webstats4U teller, weet dan dat je klanten worden geconfronteerd met irritante popup advertenties voor ondermeer afslankproducten, witmakers voor het gebit en het AA-team (concurrent ANWB).

Een deel van de algemene voorwaarden van webstats4U:
"With the installation of Webstats4U on the site it is accepted that WMS has the right to place advertisements on the site in any format or through any channel, including but not limited to e-mail, layer ads, pops, banners and other usual formats without any forewarning and it is furthermore accepted that WMS takes no responsibility for the advertising content and that WMS shall not be liable for any losses incurred regarding this advertising."
Bron: http://www.dutchwebhosting.nl/laatstenieuws.htmHet is mij een raadsel waarom precies deze site door Webstats4u als één van de slachtoffers wordt uitgekozen, in elk geval vliegen de Nedstats4U-tellers er hier nu eindelijk ‘ns af. Uitgeteld staat netjes. We’re on your site, ja maar niet meer op die van mij.
Sorry alvast voor de ongemakken van de voorbije weken. Een alternatief dat kan tellen zal dank zij de Grote Tellertest wel wel heel vlug gevonden zijn.

Meer verheldering over één en ander is ondermeer ook nog hier en ook nog bij Bart van den Dobbelsteen te vinden. Bij tellertest geldt bovendien al een hele tijd het devies “Weghalen die Webstats4U-teller"...